Összefoglalta az elmúlt heteket Szabó Péter

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy az első lépéseket megtette Paks városa a koronavírus megelőzése és elkerülése érdekében. Az elmúlt hetek intézkedéseiről Szabó Péter polgármester tartott összefoglaló tájékoztatót. Március 8-án lépett életbe a látogatási tilalom a Paksi Életfa Idősek Otthonában, március 9-én lemondta a városi rendezvényeket az önkormányzat és a prevenció érdekében a március 15-i ünnepség is elmaradt.  Március 12-én létszámtól függetlenül minden rendezvényt betiltottak. Március 16-án az óvoda látogatási kötelezettség alóli felmentés lépett életbe – sorolta a város lépéseit Szabó Péter.

Szabó Péter

Az egészségügyi ellátásokat sürgős esetben lehet igénybe venni, a Városháza ügyfélfogadása is átalakult, a játszótereket visszavonásig lezárták, a kulturális intézmények zárva vannak, a bölcsőde zárva tart, tekintve, hogy a szülők megoldották a gyermekek otthoni ellátását, az óvodák egy kivételével zárva, jelenleg a Paks Benedek Elek Óvoda Mesevár Tagóvoda épületében vannak azok a gyermekek, akiket nem tudtak szüleik munkájuk mellett elhelyezni. Az egészségügyi dolgozókat a Paksi Közlekedési Kft. gépjárműveivel szállítják a fertőzés elkerülése érdekében munkahelyük és otthonaik között. A szálláshelyek tulajdonosaival felvették a kapcsolatot, így szükség esetén igénybe fogják tudni venni azokat karantén elrendelése esetén.

Szabó Péter

A kijárási korlátozás rendelkezéseit betartják és betartatják – emelte ki a polgármester. A város maszkokat biztosított a szociális szférában, az egészségügyben, a hivatalban dolgozóknak és a lakosságnak egyaránt. Kiemelten figyelnek a higiénés szabályok betartására és intézményeik fertőtlenítésére.

Szabó Péter

Paks Város Önkormányzatának elmúlt hétben tett teljes körű listája híreinkben is visszakereshető és a legfrissebbekről is beszámolunk.