Az aktuális rendelkezésekről tájékoztattak

Tájékoztatót tartott Paks város polgármestere és alpolgármestere a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről. Szabó Péter polgármester örömmel számolt be róla, hogy az idős emberek ellátása zökkenőmentesen működik. A Paksi Kistérségi Szociális Központ által koordinált házi segítségnyújtás igény esetén kiváló megoldást biztosít azok számára, akiken hozzátartozóik nem tudnak segíteni ebben a speciális helyzetben.

Szabó Péter

Aki segítségre szorul vagy bevásárlási gondokkal küzd és nincs rokona, se segítsége, hívhatja a Paksi Kistérségi Szociális Központot, hogy közösen találjanak megoldást a problémákra. A múlt héten megjelent felhívásnak köszönhetően már 23 önkéntes jelentkezett a 75/830-480-as számon a Paksi Kistérségi Szociális Központnál, annak érdekében, hogy segítsék a központ dolgozóinak munkáját. Továbbra is szívesen fogadják a jelentkezőket. Hamarosan megkezdődik az önkormányzati tulajdonú intézmények átfogó fertőtlenítése, így mikor újra kinyitnak, minden épület sterilen várja az embereket. Szabó Péter polgármester továbbá beszámolt arról is, hogy a Paksi Közlekedési Kft. az önkormányzat rendelkezésére biztosította gépjárműveit.

Szabó Péter

Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere a sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat minden alkalmazottja megkapja teljes bérét, függetlenül attól, hogy benti munkát végez vagy home office-ban dolgozik. Azok is megkapják teljes fizetésüket, akik 60. életévük betöltése miatt most mentesülnek a munkavégzés alól.  Az anyagi nehézségek elkerülése érdekében a hivatal a beérkezett számlák utalását az eddiginél gyorsabban végzi el.

Szántó Zoltán

Továbbá egyeztetést kezdett az önkormányzat a paksi szálláshelyekkel annak érdekében, hogy ha megszaporodnának a hatósági karanténok, akkor a karanténba helyezett vagy annak családtagjainak biztosítsanak szállást. Ennek költségét a hivatal biztosítja.