8. évfordulóját ünnepelte Atomenergetikai Múzeum

Rendhagyó módon kezdte meg születésnapi programsorozatát a megnyitásának 8. évfordulóját ünneplő Atomenergetikai Múzeum. Kedden az atomerőmű területén dolgozókat lepték meg munkásságuk bemutatásával – számolt be rádiónknak Enyedi Bernadett, múzeumvezető.

Enyedi Bernadett

A látványos fizikai kísérletek bemutatásában Krizsán Árpád múzeumpedagógus mellett részt vett Hartlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem mesteroktatója is.

Hartlein Károly

A múzeum elkötelezetten végzi munkáját egész évben intézményen belül és kívül is egyaránt. Az atomenergetika megismertetése mellett olyan ismeretanyagot is biztosít az intézmény, amelyekről az energiatermelés kapcsán beszélni érdemes: például a környezettudatosság, a megújuló energiaforrások és az atomerőművek klímaváltozást csökkentő hatása. A múzeum befogadható módon közelíti a tudományos témákat, felkeltve ezzel a fiatalok érdeklődését, ösztönözve ezzel őket a műszaki tudományok felé orientálódásra – jegyezte meg Enyedi Bernadett.

Enyedi Bernadett

A 8. születésnap programjaihoz a Nyitott szemmel járj! szlogent kapcsolták, amelyben rádiónk is aktívan közre fog működni. Hamarosan ékezünk a további programok és a játékok részleteivel.