A fejlesztésekről számoltak be

Valami mindig történik Gerjenben – hangzott el a település fejlesztéseinek ismertetéséről szóló sajtótájékoztatóján Kovács Pál államtitkártól.

Kovács Pál

Gerjen Község Önkormányzata két projektre kapott támogatást a Minisztériumtól, amelyek a PIP Nonprofit Kft. közreműködésével valósulnak meg. A beruházások az infrastruktúra fejlesztését célozzák meg, készülve a Paks 2-es beruházás okozta létszám-növekedésre. A település dél-nyugati részén új lakónegyed kialakítása lesz, összesen 53 telekkel. Közműfejlesztésre 254 millió forint támogatást kaptak a területen kiépítendő utak, járdák, ivóvíz- és szennyvízhálózat, csapadékvíz kezelés, közvilágítás teljes körű engedélyeztetési, valamint a komplett kiviteli tervcsomag elkészítésére és a teljes körű kivitelezésre – jelentette be Romhányi Károly polgármester.

Romhányi Károly

Gerjen vízellátása és szennyvíz, valamint csapadékvíz elvezetésének tervezése közös projekt Dunaszentgyörggyel, amelyre közel 343 millió forintot kaptak a települések. Ez a forrás a tervezésre érkezett, így a jövőben kialakulhat a térség mai kor színvonalát és a jövő igényeit is kielégítő vízellátó és szennyvízelvezető rendszere.

Romhányi Károly