Állomány gyűlést tartott az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálata

A 2019. évi tevékenységet értékelték. Az idei évben rekord alacsony riasztási számot könyvelhettek el, összesen 154 riasztás történt, ami jól tükrözi, hogy a megelőzésre még jobban figyelnek az atomerőmű területén dolgozók. Pesztericz Rajmund tűzoltóparancsnok kiemelte: munkavállalóik folyamatosan szinten tartják felkészültségüket, hogy a kevés éles bevetés ellenére is a legjobb tudásukat nyújthassák bármelyik pillanatban.

Pesztericz Rajmund

A tűzoltási és műszaki mentési feladatok mellett a sürgősségi betegellátás, az általános mentés is feladataik között szerepel. A tűzoltás és mentés területén dolgozó munkavállalóik egyaránt nemcsak munkáik során bizonyították rátermettségüket, hanem több versenyen is sorra szállították a szebbnél szebb eredményeket is. Nemcsak a hosszú ideje az állományban dolgozókat díjazták, hanem a kiemelkedő munkát végzőket is. Antal Zoltán, szerparancsnok is a díjazottak között szerepelt, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy szakmailag és emberileg is megfeleljen az elvárásoknak. A folyamatos képzés és tanulás fontos ebben a szakmában.

Antal Zoltán

A díjak átadásában Dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is részt vett, hiszen nagyon fontosnak tartja jelenlétükkel is kiemelni az együttműködést és felhívni a figyelmet az atomerőmű terültén dolgozó kollégáik munkájára is.

Dr. Balázs Gábor