Csobbanás Gerjenben

Idén is csobbantak a Dunában Gerjennél. A második alkalommal megrendezett Vízkereszti Kalandon a tavalyihoz képest megduplázódott a résztvevők száma. A cél a figyelemfelhívás és az egészséges életmód szem előtt tartása volt – mondta el Romhányi Károly, Gerjen polgármestere.

Romhányi Károly

Az 52 futó szombaton tíz órakor indult el a Paksi Atomerőműtől Gerjen kompkikötőbe. A lefutott távot követően Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke megjegyezte: fontos a megyében történő fejlesztésekre, programokra felhívni a figyelmet.

Orbán Attila

A futást követően a Duna partján köszöntötte a résztvevőket Süli János tárca nélküli miniszter, majd a több mint 20 fős csapat megmártózott a Dunában. A legifjabb jelentkező hatéves volt és idén is érkeztek olyanok, akik jelmezben merültek a víz alá. Most is voltak, akik elsőként vállalkoztak ilyen feladatra, így tett Vida Tünde is, korábbi kollégánk.

Vida Tünde

A rendezvényen fiatalok, sportegyesületek, rendszeres futók és családok is részt vettek, az aktív kikapcsolódást követően pedig nemcsak a résztvevőket, hanem a nézőket is tea, forralt bor, lángos és szendvics várta. A település vezetője folytatást ígért 2021-re is.