Évzárót tartott az RHK Kft.

Idén is biztonságosan üzemeltek a hazai radioaktívhulladék-tárolók – hangzott el Dr. Kereki Ferenc ügyvezető igazgató előadásában, amelyet a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. évzáró rendezvényén tartott az érintett települések vezetőinek és a sajtó megjelent képviselőinek.

Kereki Ferenc

A 2020-as évben további fejlesztéseket hajt végre a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. az általa üzemeltetett létesítményekben. A bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóban 250 méterrel a felszín alatt, jelenleg a harmadik kamra vasbeton medencéjének kialakítása zajlik. A már elkészült II. kamrába a jövő évben kezdődhet meg az új, úgynevezett kompakt hulladékcsomagok betárolása. A Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában az idei esztendőben összesen 270 db fűtőelemet szállítottak át az erőműből. A püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tárolóban idén is folytatódott a biztonságnövelő program, amelynek keretében elkészült a hulladéktároló medencék lefedését biztosító csarnoképület és a benne lévő acélszerkezetű védőépítmény. A kutatómunkákat pedig folytatják a Nyugat Mecsekben annak érdekében, hogy megtalálják a nagy aktivitású radioaktivitású hulladékok végleges tárolójának helyét. Honti Gabriella, az RHK Kft. Kommunikációs Osztály vezetője rádiónknak örömmel számolt be, hogy az idei évben kommunikációjukat hatékonyabbá tették, hiszen teljesen megújult az RHK Kft. honlapja, elektronikus hírlevélre váltottak a nyomtatott helyett és belső kommunikációjukat is erősítették.

Honti Gabriella

A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás tagjai is részt vettek az évértékelőn. A társulás elnöke, Dr Filvig Géza örömmel fogadta, hogy újabb alkalmuk nyílt első kézből informálódniuk és kérdéseiket feltenni.

Filvig Géza

Borítókép: RHK