Egyetemisták látogatták meg az atomerőművet Pakson

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói tettek látogatást a Paksi Atomerőműben. A felsőoktatási intézmény hallgatói közül többen energetikai szakjogászként végzik tanulmányaikat, így most gyakorlati információkat kaphattak a tanultakhoz kapcsolódóan. Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár az egyetemről érkezett látogatókkal együtt járta végig az erőmű különböző területeit. Mint rádiónknak elmondta, mind egyetemi oktatóként, mind hallgatóként nagy haszna van egy ilyen eseménynek.

Kovács Pál

Kovács Pál hozzátette, az erőmű látogatása során a hallgatók olyan tudással gazdagodhattak, amelyet később az energetikai szakjogász tevékenységükbe be tudnak építeni. Az egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékán-helyettese is részt vett az erőmű látogatáson. Szuchy Róbert elmondta, az energertikai szakjogász oktatás egy nagyon összetett és szerteágazó tudást nyújtó képzés.

Szuchy Róbert

Szuchy Róbert dékán-helyettes hozzáfűzte, nagyon megnyugtató volt mindenkinek azt látni, hogy egy olyan összetett, komplex rendszert, mint egy atomerőmű milyen biztonságosan lehet üzemeltetni.