A Paks II. új standja is bemutatkozott az AtomEco-n



A párbeszéd és a társadalmi elfogadottság állt Pécsen a nukleáris szakemberek fókuszában. A Roszatom XIII. AtomEco fóruma első alkalommal került megrendezésre Oroszországon kívül. A nukleáris szakemberek számára lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére. A konferencián kiállító cégek között mutatkozott be a Paks II. Zrt. új standja, amely előtt Süli János beszámolt a paksi beruházás főbb állomásairól és kiemelte az alapos munka jelentőségét.

Süli János

Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőm Zrt. kommunikációs vezetője a rendezvény során rádiónknak elmondta: kiemelten fontos a párbeszéd és a társadalommal való kommunikálás.

Dr. Kovács Antal

A rendezvény során a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás megújította együttműködési szerződését az orosz társszervezettel, továbbá Gáncs István alelnök kapott felkérést a társulás munkájának és hétköznapjának bemutatására. A fórumon közel 40 smaragdfát ültettek el az orosz atomerőművek körüli települések vezetői, energetikai szakemberei, a paksi beruházás képviselői és a TEIT társulás tagjai, hogy szimbolizálják az atomerőművek tiszta energiatermelését.