Véradás az ESZI-ben

“Ments életet, adj vért” – szól a Vöröskereszt felhívása. Pakson alig telik el hét, hogy a város különböző pontján, intézményében ne jelenjen meg a Vöröskereszt paksi szervezete. Ezúttal az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium volt a helyszín. Feil Gábor is sorban állt, hogy segítő kezet nyújtson, neki ez a második véradása volt.

Feil Gábor

A Paksi rendőrkapitányságról is többen voltak, ők irányítottan adtak vért. kollegalításból. Csütörtökön 72 véradó jelentkezett az ESZI-ben, melynek több mint a fele első véradó volt, mondta el rádiónknak Rohn Helga, a Vöröskereszt Paksi szervezetének vezetője. Eszis diákok is szép számmal jelen voltak a véradáson. Kornóczi Péter először tudhatta meg, milyen érzés mások életében főhőssé válni.

Kornóczi Péter

A Vöröskereszt Paksi szervezetének vezetője sajnálattal jegyezte meg, hogy a véradó kedv csökkenő tendenciát mutat éves szinten országosan. Rohn Helga elmondta, mindent megtesznek azért, hogy ezt növelni tudják. Ezúttal a diákoknak étkezési kuponjegyet adtak, legutóbb pedig az önkormányzat jóvoltából gyógyfürdő belépővel lepték meg az önkénteseket.