Gerjen az Atomeco-n

Gerjen ismét nemzetközi szinten számolhatott be az elmúlt években történő fejlesztéseikről és azokról a célokról, amelyeket a jövőben szeretnének elérni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pécs adott otthont a Roszatom XIII. AtomEco fórumának a héten, ahol a nukleáris szakembereken kívül civil, társadalmi szervezetek is részt vehettek. Romhányi Károly, polgármester Gerjen 2030 címmel tartott előadást.

Romhányi Károly

Gerjen bízik abban, hogy a Paks 2-es beruházásnak köszönhetően ők is számos lehetőséghez jutnak, azon túl, hogy biztos, stabil munkahelyeket is teremt a régió lakosságának.

Romhányi Károly

A rendezvény során Romhányi Károly megerősítette testvérvárosi szerződését Andrei Shubinnal, Desznegorszk polgármesterével, továbbá a környezet megóvásának jegyében Gerjen polgármestere és fehéroroszországi testvérvárosának alpolgármestere, Pável Mileshka is elültetett egy smaragdfát közösen. Összesen 40 fát ültettek el Pécsen a résztvevők, amelyek azt jelképezik: míg a fák kivonják levegőnkből a széndioxidot, addig atomerőműveink olyan energiatermelést biztosítanak, amely széndioxidmentesen biztosítja az áramot a lakosságnak.