Mozgalmas volt az október a Paks II. projektben

Az orosz fővállalkozó átadta az új blokkok műszaki terveit a Paks II. Zrt. számára és kiválasztotta a blokkvezérlő kivitelezőjét. Mittler István kommunikációs igazgató azt mondta, fontos mérföldkő a Paks II. projekt történetében, hogy az orosz fővállalkozó október elején átadta az új blokkok műszaki terveit, amely a létesítési engedély iránti kérelem alapjául szolgál.

Mittler István

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte, hogy a megszerzett engedélyek száma mostanra már meghaladja a négyszázat. Mindeközben a Paks II. felvonulási területén készülnek az első épületek. Itt nyolcvan épületet – üzemcsarnokokat, raktár- és irodaépületeket – fognak megépíteni – tájékoztatott. Arra is emlékeztetett, hogy a közelmúltban egy újabb orosz tender zárult eredményesen.

Mittler István

Az ősz folyamán elindult az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzés a Paks II. Akadémia keretében, amelyet hat felsőoktatási intézménnyel együttműködésben hozott létre a Paks II. Zrt. Négy egyetem szeptemberben indította, a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem pedig tervezetten 2020 elején indítja el a szakképzést keresztféléves rendben. Azokon az egyetemeken, ahol elindult a program, teljes a létszám, sőt Debrecenben a tervezettnél magasabb – összegezte a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.