Filvig Géza lett a TEIT új elnöke

Kalocsa frissen megválasztott polgármestere dr. Filvig Géza lett a TEIT új elnöke. A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás Kalocsán ülésezett, ahol a 16 település egyöntetűen elfogadta Gáncs István alelnök javaslatát a posztra. A társulás új vezetője az eddigi hagyományok mentén szeretné folytatni a munkát egységben, újult erővel.

dr. Filvig Géza

A 16 tagtelepülés között több helyen is új polgármestert köszöntött a TEIT: Bátyán Fekete Csabát, Dunaszentgyörgyön Kirnyákné Balogh Máriát, Madocsán Baksa Ferencet. Az ülés során Gáncs István alelnöki pozícióját megerősítették, aki kiemelte mennyire fontos, hogy egy nehéz időszakot követően most nyugodt alapokkal, feszültségek nélkül állhatnak hozzá hosszútávú együttműködésüknek, hiszen 65 ezer embert képvisel a társulás.

Gáncs István

A személyi változások miatt szükséges volt elnököt és tagokat választani Pénzügyi Bizottságukba: az elnök Bedi Gyula lett, míg tagoknak Fekete Csabát és Romhányi Károlyt tették meg. Az ellenőrző bizottságról soron következő ülésükön határoznak.