Drogprevenciós előadáson vettek részt a paksi középiskolások

A figyelemfelhívás célba juttatásában Kutas Attila, katolikus plébános, Kitanics Márk, klinikai szakpszichológus, és a RÉV egyesület előadása segített. Nagyon fontos a megelőzéssel foglalkozni – mondta el Dr. Kuti István, rendőrkapitány rádiónknak.

Dr. Kuti István

Az általános megelőzésen túl az esemény aktualitását adta az a videó, amely a közösségi médiában elterjedt a közelmúltban. A felvételen látható fiatal egy paksi utcán feküdt, magáról semmit nem tudva. Bár Paks nem kifejezetten célterülete a tudatmódosító szereknek, de vannak fogyasztók, akik miatt kiemelten kell továbbra is a megelőzésről és a leszokás lehetőségeiről beszélni. Ehhez a feladathoz tud hozzájárulni a család, az oktatási intézmények, a rendőrség és a sajtó is. Az előadáson résztvevő fiatal Martin szerint a függőségből való kiszakadásra megvan a lehetőség.

Martin

Dr. Kuti István arra kéri a szülőket, pedagógusokat, hogy bár nehéz felismerni azonnal, ha a gyermek téves útra lép, de vannak jelek, amik felhívhatják a figyelmet, hogy a drog rabja lett gyermekünk: ilyen például a hangulatváltozás és az iskolai eredmények romlása. Nehéz a mai modern világban megakadályozni a bajt, az internet használat a sok pozitívum mellett veszélyt is rejt, de közös oda figyeléssel, megelőzhető a tragédia.