Paks Város Önkormányzatának képviselő-testülete ülésezett

Bursa Hungarica támogatás az egyetemistáknak, költségvetési módosítások, bicikliút és mozi. Többek között ezekről döntött Paks Város Önkormányzatának képviselő-testülete az őszi önkormányzati választásokat megelőző utolsó rendes ülésén. A városvezetők úgy döntöttek, hogy az idei évben is csatlakozik a paksi önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíj programhoz. – mondta el Szabó Péter polgármester.

Szabó Péter

Szabó Péter hozzátette, a támogatási szerződést a hallgatókkal tíz hónapra köti meg az önkormányzat. A Bursa Hungarica ösztöndíjon kívül számos napirendi pontban hoztak még döntést a képviselők az ülésen. Módosították az önkormányzat költségvetési rendeletét. Ez azért volt szükséges, hogy a folyamatban lévő és a jövőbeni beruházások megvalósulhassanak. – mondta a polgármester.

Szabó Péter

A Csengey Dénes Kulturális Központban megvalósuló mozi beruházása is további költség átcsoportosítást igényel, hiszen a meglévő saját és pályázati források csak a terem kialakítására elegendő, a szükséges eszközök beszerzéséhez további forrásokat kell biztosítani. – tette hozzá Szabó Péter. A testület utolsó rendes ülésén többek között döntött a Pro Urbe díjakról is. Idén hárman kapják meg a rangos kitüntetést Pakson, Forster József, Kernné Magda Irén és idősebb Kiszl Károly. A városvezetés döntött a paksi Gasztro Blues Fesztivál támogatási szerződésének meghosszabbításáról és bővítéséről is. További öt évre hosszabbítja meg a támogatását a rendezvénynek a város és az eddigi 15 millió helyett 20 millió forint támogatásban részesül az esemény minden évben.