Letették a Paksi Állatmenhely és Ebrendészeti Telep alapkövét

A Városháza előtt köszöntötte Szabó Péter, Paks polgármestere az új állatmenhely és ebrendészeti telep ünnepi alapkőletételére érkezett vendégeket.

Szabó Péter

Ezek az okok vezettek oda, hogy a város elhagyott kutyáiról egy önkormányzati fenntartású menhelyet és ebrendészeti telepet létesítenek. 383 millió forintból megvalósuló modern létesítmény 250 kutya és kisállat befogadására lesz alkalmas, továbbá helyet kap a telepen egy műtővel felszerelt állatorvosi rendelő is. A beruházás két ütemben készül el, ami a tervek szerint akár már 2020-ban teljesen elkészülhet. Süli János, tárca nélküli miniszter szerint ez nagyon fontos a város életében, hiszen olyan problémát old meg a városvezetés, ami a felelőtlen gazdák miatt szükséges.

Süli János

Dr. Nagy István, agrárminiszter köszönetet mondott a város döntéséért és kiemelte, hogy felelősek vagyunk az élőlényekért világunkban. Kifejezetten örömmel fogadta, hogy ez a beruházás – azon túl, hogy előremutató – a felelősségteljes hozzáállásról tesz tanúbizonyságot, továbbá illeszkedik a kormány programjához is.

Dr. Nagy István