Sikeres volt a Puliszka Fesztivál

Idén már 4.alkalommal tartotta meg az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete Pakson a Puliszka Fesztivált. A rendezvény keretében
Erdélyi ízeket kóstolhattak a kilátogatók székely népzene és néptánc kíséretében. A puliszka kukoricalisztből készül. Gyors, olcsó és változatos
étkeket lehet belőle készíteni. Ezúttal is kínálták édes és sós változatban is. Meggyes puliszkát, juhtúrós-fokhagymás puliszka tekercset, de kukoricalisztből készült pizzát is. Nagy sikere volt a szilvalekváros málénak és a juhtúrós gombócnak is. A színpadon egész nap fellépők sora mutatkozott be erdélyi hangulatot varázsolva a Csengey parkba. A délelőtt folyamán kerekasztal beszélgetés folyt Szabó Péter polgármester, Kovács Pál államtitkár, Kutas Attila plébános és az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete elnökének, Bándi Imre társaságában.

Bándi Imre

A puliszkafesztivál az erdélyi ízek fesztiválja. A Marosvásárhelyről származó Pakson élő Siklósi Júlia zakuszkát hozott kóstolóba, melynek készítését édesanyjától tanulta.

Siklósi Júlia

Sokakat a szakadó eső sem riasztott el, mely a nap folyamán többször is eleredt. Jóízűen kóstolták az erdélyi söröket, pálinkákat és kézműves
termékeket a helyi kilátogatók a székelyföldi muzsika kíséretében.