Paksi beszámoló a Dorian-hurrikánról

Visszaerősödött a Dorian-hurrikán, amely minden eddiginél nagyobb áradásokkal érkezik az Egyesült Államok keleti partvidékére. Doriannal nemcsak az a baj, hogy kivételesen masszív, hanem az is, hogy nagyon lassú. A Bahamákon a legóvatosabb becslések szerint is legalább 7 ember életét követelő vihar óránként mindössze 7 kilométert halad. A szerdán ismét hármas fokozatúra erősödött hurrikán jelenleg óránként 170-180 kilométeres széllökésekkel ostromolja az amerikai partokat, az eddigi előrejelzésekkel ellentétben Miami területét elkerülte a vihar. A paksi származású Miamiban élő Kovács Milán, az ott kialakult helyzetről tájékoztatta rádiónkat.

Kovács Milán

A gimnáziumot követően Miamiba költöző Milán már hozzá szokott a szeptemberi, októberi hurrikán szezonhoz. A viharok érkeztével óvintézkedéseket tesznek az ingatlanok védelmére és bevásárolnak mindent, ami fontos és szükséges.

Kovács Milán

A Dorian-hurrikán nem csapott le Floridában, elhaladt mellette a vihar. Az emberek már visszatérhettek Miamiba. Milán elmondta rádiónknak, hogy semmit nem észleltek a hurrikánból, és már ők is visszatértek a városba.