JETA pályázati forrás egy részéből rendezték meg a Gubbantós Fesztivált Uszódon

Fontos hagyományaik megőrzése az uszódiaknak, ezért is fontos számukra a Gubbantós Népművészeti Fesztiváluk, amelyet minden alkalommal nagy örömmel szerveznek meg. Az idei rendezvény színvonalas megszervezéséhez is hozzájárult a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatán elnyert támogatás. Bedi Gyula, Uszód polgármestere kiemelte: ahhoz, hogy egy kisközösség élhető legyen, nagyon fontos a civil szféra jelenléte.

Bedi Gyula, polgármester

Uszódon – mint ahogy a kisebb településeken is – megfigyelhető az elvándorlás, de némi változás tapasztalható a közelmúltban, amit a Paks 2 projektnek tudnak be. Az uszódiak számára minden lehetőség és támogatás kiemelkedően fontos ahhoz, hogy megtartsák lakosságukat és értékeiket, így évről évre pályáznak a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnál. Művelődési házuk felújításának I. ütemének munkálatait a közelmúltban fejezték be és most a II. ütemet kezdték meg. Továbbá sportcsarnokuk fűtés korszerűsítésére is sikeresen pályáztak, hamarosan ez a beruházás is befejeződik. További terveik is vannak – jegyezte meg Bedi Gyula polgármester.

Bedi Gyula. polgármester

A JETA pályázatok éppen erre is irányítják a figyelmet, hogy lehetőséget kapjon a térség a fejlődésére és olyan beruházások jöhessenek létre, amelyek élhetővé és tervezhetővé teszi a települések jövőjét.