100 éves nyugalmazott lelkipásztort köszöntöttek Pakson 🔊

100 éves nyugalmazott lelkipásztort köszöntöttek a tegnapi napon Pakson. Korvin János, a Paksi Pünkösdi Gyülekezet egykori lelkipásztora 1924. március 17-én látta meg a napvilágot, születésnapja alkalmából a gyülekezet köszöntötte tortával, visszaemlékezéssel, fényképes vetítéssel. János bácsi Pakson él, jó állapotban van, legfiatalabb lánya, Korvin Hedvig mondott pár szót az életéről és a szolgálatáról.

 

 

Korvin Jánosnak 7 gyermeke, 20 unokája és 25 dédunokája van, a család 72 tagú, de még ebben az évben várják két újabb dédunoka érkezését. Arra a kérdésünkre, hogy János bácsit illetően mi lehet a hosszú élet titka, lánya, Hédi a következőt válaszolta.

 

 

Korvin János édesapja, Korvin Henrik alapította a Paksi Pünkösdi Gyülekezetet 1944-ben. Biciklivel járta a környéket és Bibliákat árult abban az időben, beszélgetések alkalmával pedig igyekezett segíteni a Bibliában való eligazodásban, így alakult meg egy kisebb csoport, ami a gyülekezet alapját jelentette. A most 100 éves Korvin János 1953-ban vette át a gyülekezet pásztorlását, és összesen 45 évig állt a gyülekezet élén. D. Nagy Tamás, a gyülekezet jelenlegi lelkipásztora így beszélt János bácsiról és a szolgálatáról.

 

 

Korvin Jánossal 10 évvel ezelőtt, 2014-ben, 90. születésnapja alkalmából készítettünk interjút az életéről.