Kiállítást nyitottak meg a Csengeyben🔊

A Paksi Tavaszi Fesztivál keretein belül nyílt meg a Csengey Dénes Kulturális Központban a “Nyolc nő –  A jelen és jövő” nőnapi kiállítás. A nyolc alkotóból négyen az Atomerőmű Nyugdíjas Klub tagjai. Engyel Péterné Erika festményeit, Gombáné Kiz Éva keresztszemes hímzéseit, Rósa Gézáné Judit patchwork alkotásait és Szénási Sándorné Marika gyöngyékszereit mutatja be. A kiállításon Pálfi Katalin megszólaltatott egy szépkorú és egy fiatal alkotót is. Rósa Gézáné Judit 27 évig volt a Paksi Atomerőmű dolgozója. 1990-ben egy kiküldetés során San Fransiscoban egy kiállításon csodálkozott rá erre a technikára, mely mint megtudta, Amerika legnépszerűbb népművészete. Idő szűkében komolyabban nyugdíjasként kezdett el foglalkozni a patchwork-kel.

A “Nyolc nő –  A jelen és jövő” kiállításon a jelent a Paksi Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola növendékei képviselik: Kecskés Anna Dorottya, Czethoffer Hanna, Kiss Virág Gabriella és Molnár Angyalka. A 15 éves Kiss Virág a Paksi Vak Bottyán Gimnázium 10.-es tanulója. A kortárs művészetet kedveli. A festészet mellett komolyan énekel is. A Képzőművészeti Egyetemen szeretné majd továbbképezni magát.

A “Nyolc nő –  A jelen és jövő” kiállítás március 21.-ig tekinthető meg a Csengey Dénes Kulturális Központ emeleti kiállítótermében.