Ismét Energetikai Kerekasztal előadást rendeztek Pakson🔊

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara Energetikai Szakcsoport és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület kedden este Paksi Energetikai Kerekasztal beszélgetést rendezett a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az előadásokat a Paks 2 szakemberei tartották „A paksi új blokkokkal szemben támasztott menetrendtartási követelmények” és „A főgőzkollektor nyomásváltoztatásából eredő teljesítményváltoztatási képesség vizsgálata a Paks II blokkjain” címmel. Vörös Ferenc DSA mérnök; Pach Péter villamos hálózatok és automatikák szakterület vezető valamint Rovni István vezető reaktorfizikus szakértő osztotta meg tudását a résztvevőkkel. Mint azt Hetzmann Albert rádiónknak elmondta, az új blokkok teljesítmény szabályozását taglalta az előadás. Ez az egyik legérzékenyebb és legérdekesebb témaköre az új nagy termelői egységeknek, – hangsúlyozta a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Paksi Területi Szervezet elnöke – hogy milyen mértékben és milyen módon lehet hozzáigazítani egy ilyen hatalmas termelői egységet a hálózati és fogyasztási igényekhez.

A Paksi Energetikai Kerekasztal beszélgetések rendszeres résztvevője a 92. életévét taposó Pónya József, a Paksi Atomerőmű első vezérigazgatója.

A Paksi Energetikai Kerekasztal folytatása március 26-án várható, akkor egy villamos energia rendszer áttekintés, helyzetkép értékelés lesz az előadás fő témája a fejlesztési lehetőségek figyelembevételével.