Jelentős változásokon megy át ebben az időszakban a magyarországi agrárium🔊

Az elmúlt éveket követően 2024-ben jelentős mennyiségű pályázati forrás áll majd rendelkezésére a gazdálkodóknak, hogy az előző időszakban elmaradt beruházásokat pótolni tudják – mondta el rádiónknak Török Zoltán, az Agrárközösség Kft. ügyvezetője. A gazdálkodók tevékenységét támogató tanácsadó cég vezetője elmondta, az agrárium nem zárt könnyű évet 2023-ban.

Török Zoltán, az Agrárközösség Kft. ügyvezetője szerint az idei évben több lehetősége, és ezáltal több kötelezettsége is lesz a magyar gazdálkodóknak. Az agráriumban egyre nagyobb teret hódítanak a különböző digitális eszközök, mint például az elektronikus gazdálkodási napló – tette hozzá Török Zoltán. A digitalizáció a gazdálkodók hatékonyságát is szolgálja – mondta el a cégvezető. Az agrártanácsadó cég szekszárdi központtal működő dél-dunántúli régióigazgatóságának vezetője, Kovács Viktor, rádiónknak nyilatkozva elmondta, 2024-ben számos pályázati forrás fog a gazdálkodók rendelkezésére állni.

Kovács Viktor régióigazgató hozzátette, ahhoz, hogy a gazdálkodók az idei pályázatokon sikeresen tudjanak indulni, nagyon fontos, hogy még időben felkészüljenek azokra, és kompetens szakemberek segítségét vegyék igénybe. A régióigazgató elmondta, egy sikeres pályázat hosszas előkészületekkel jár, így érdemes minél előbb nekiállni.