Fordulatos évet zártak a paksi kertbarátok🔊

A Paksi Kertbarátok Egyesülete 27 sikeres évet tudhat maga mögött, értéket teremtett a városban. 1977-ben alakult a kertet, a virágokat, a természetet szerető és Paks város szépítéséért tenni akarók közösségeként. Az alapító elnök Pupp Józsefné Rózsika volt, majd 2023 év végéig Nyiratiné Nász Rózsa vezette az egyesületet. Aktívan részt vesznek a városi rendezvényeken, segítenek a parkosításoknál, számos programot szerveznek évről évre. 2023-ban is a Tavaszváró estek szervezésével kezdték az évet, visszatérő és új előadókkal is, de szakmai kerti sétákat is tettek tagjaik nyitott kertjébe. A szakmai kirándulások, városlátogatások sem maradhattak el. A Tök Jó Nap is a Paksi Kertbarátok nevéhez fűződik.

Nyiratiné Nász Rózsa

2023-ban a sok-sok jó dolog mellett azonban szomorú események is történtek év végén. Nyiratiné Nász Rózsa december 31-én lemondott vezetői tisztéről.

Nyiratiné Nász Rózsa

Klubként tovább szeretnének működni, rendezvényeiket továbbra is megtartani, bár így anyagilag nehezebb helyzetbe kerülnek, hisz pályázatokon nem indulhatnak, és az 1%-tól is elesnek a Paksi Kertbarátok.