Értékelte a 2023-as esztendőt Pálmai Klára🔊

Véget ért a 2023-as esztendő, és itt állunk a 2024-es év kapujában. Ennek apropóján kérdeztük Paks Város önkormányzati képviselőit egész éves munkájukról, terveikről, elképzeléseikről. Pálmai Klára, az I.számú választókörzet képviselőjeként a Malomhegyen és a Hidegvölgyben, valamint a 6. számú főútig, a Bástya utca és a Bajcsy-Zsilinszky által határolt terület Kömlőd irányában élő lakók érdekeit képviseli. A városépítő bizottságot vezeti, de tagja a Jogi, Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságnak és a Dunakömlődi Településrészi Önkormányzatnak is. Mint mondta, a 2023-as évben felkerültek a Haladás utca végén a hiányzó lámpatestek és megszépült a Dunapart is.

Pálmai Klára

A jövő terveiben szerepel a Halászcsárda parkolójának a fejlesztése, mely a helyi autóbusz közlekedésben is szerepet kapna, A Munkácsy úti óvoda előtt néhány parkoló kialakítása és az Erkel utcai játszótér felújítása is tervben van, valamint a Bezerédj általános iskola udvarán egy játszóvár felállítása. Pálmai Klára elmondta, folyamatban van a Dunapart további rendbetétele is.

Pálmai Klára

A Hidegvölgy külső részén a felszín alatti csapadékvíz elvezető rendszer nem tudott megvalósulni. Ez 8-10 milliárd forint lenne, melyre az önkormányzatnak nincs forrása a saját költségvetéséből, így kormányzati forrást próbálnak szerezni a közeljövőben, vagy pályázati lehetőséget keresnek – mondta el rádiónknak Pálmai Klára évértékelőjében.