Képviselő-testületi ülést tartottak Pakson 🔊

Ülést tartott szerdán a paksi önkormányzat képviselő-testülete. A városvezetők majdnem 20 napirendi pontban hoztak döntéseket. Fontos témája volt az ülésnek az önkormányzati ingatlanok jövője, számos változás fog történni a város tulajdonában lévő ingatlanokkal kapcsolatban – tájékoztatott Szabó Péter polgármester.

Szabó Péter

Szabó Péter polgármester hozzátette, vannak ingatlanok, amelyeket nem fog eladni az önkormányzat, hanem módosítja az igénylések módját a bérlőkre vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy számos olyan ingatlant, amelyet ezidáig szociális alapon lehetett igényelni, mostantól egy előtakarékossági szerződés vállalásával lehet majd csak bérelni. A polgármester elmondta, sokkal nagyobb az érdeklődés erre a megoldásra. Az ingatlanokon kívül a képviselők tárgyaltak a város költségvetéséről és az önkormányzat által vállalt feladatokról is.

Szabó Péter

A városvezetők számos további napirendi pontban hoztak döntést a szerdai ülés alkalmával. Többek között módosult a közterületek használatára vonatkozó rendelet és a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár vezetőjének posztjáról is döntött a testület. A képviselők üléséről további részletek hétvégi Sakk magazinunkban lesz hallható.