Közösségi adventi programot szerveznek Dunakömlődön🔊

A paksi külső településrészen az idei adventi időszakra indított kezdeményezésben számos helyi család vesz részt. A résztvevők adventi ablakdíszekkel fogják házuk utcafronti ablakát feldíszíteni, minden nap másik ingatlannál lehet majd megtekinteni az újonnan kihelyezett dekorációkat. Szabóné Pacskó Szilvia, a program szervezője, koordinátora a kezdeményezés hátteréről is beszélt rádiónknak.

Szabóné Pacskó Szilvia

Hamar össze is jött 24 résztvevő, akik kidekorálják majd házaik ablakát – tette hozzá Szabóné Pacskó Szilvia. A szervező elmondta, a kezdeményezést hagyományteremtő módon szeretnék megvalósítani, és úgy látja, hogy a dunakömlődiek nyitottan fogadták az ötletet. A dekorációkkal kapcsolatosan nincsenek megkötések, minden résztvevő szabadon alkothatja meg az ablakdekorációját.

Szabóné Pacskó Szilvia

És nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a dekorációk egyfajta közösségi programot is teremtenek. Szabóné Pacskó Szilvia elmondta, nagy öröm lenne nekik, ha az érdeklődők akár egy séta alkalmával is felkeresnék a feldíszített házakat.