Újabb okoszebrákat telepítenek Pakson🔊

A városban már egy ütemben telepítettek több helyen is balesetmegelőző biztonsági berendezéseket, most pedig a második üteme következik a fejlesztéseknek. Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztató keretében elmondta, a meglévők mellé ezúttal három új okoszebrát telepítenek a városban.

Szabó Péter

A fejlesztések második ütemében a Dózsa György úton, a Városháza és a Rendőrség közötti átkelőnél, a Tolnai úton a Hétszínvirág Óvoda és a Deák Ferenc Általános Iskola közötti zebránál, valamint a Vak Bottyán Gimnázium előtti zebra kapja meg az intelligens berendezéseket. Szabó Péter hozzátette, az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak voltak a meglévő okoszebrákkal kapcsolatban, és a beépített technológia biztonságosabbá teszi a közlekedést mind a gyalogosok, mind az autósok számára.

Szabó Péter

Az okoszebrák körülbelül két-három hét alatt elkészülnek majd, a kivitelezés során az érintett útszakaszokon átmeneti forgalomkorlátozásokra kell majd számítani. A fejlesztéseket önkormányzati forrásokból valósítják meg, a hét okoszebrát mintegy 23 millió forintból telepítik a kivitelezők.