Rendkívüli testületi ülést tartott Paks Város Önkormányzatának képviselő-testülete

A tíz napirendi pont előtt beszámolót tartott Szabó Péter polgármester a veszélyhelyzeti állapot ideje alatt hozott döntéseiről a testületnek. Heringes Anita PDF-es képviselő az ülést követően elmondta, bár számos kérdésben egyetértettek a képviselők, a PDF számára még vannak kérdések, amelyekre várják a válaszokat.

Heringes Anita

Szabó Péter sajtótájékoztatója keretében kihangsúlyozta: a rendes testületi ülések a márciusi rendkívüli jogrend nyomán megszűntek, tehát nem tudnak összehívni testületi ülést, a 2020-as munkarend alapján az SzMSz mást nem enged meg. A testület először a 2019. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolóról döntött. Az elkerülő út miatt döntöttek a településrendezési eszközök módosításáról. Elfogadták a költségvetési rendelet negyedik módosítását, amire egyrészt technikai okok miatt került sor, valamint a Magyar Államkincstár kiközlései, továbbá a PIP Kft-től kapott támogatás miatt volt szükséges. A költségvetés jutalmak miatt is változott.

Szabó Péter

A Kölesdi úton és a Tolnai út közelében a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében zebra, valamint a Kölesdi út, elkerülő út találkozójánál körforgalom vagy jelzőlámpás forgalomirányítású csomópont kialakítására vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány készült el, ami alapján a testület körforgalom kialakítása mellett szavazott. Barnabás István PDF-es képviselő nem értette, hogy miért volt szükség a Protheus Holding Zrt.-t 110 millió forinttal feltőkésíteni. Szabó Péter polgármester válaszában kitért rá, hogy a Protheus Fejlesztési és Szolgáltató Zrt.-vel kapcsolatban lépett fel jogvita, ami alapján a korábbi cég szellemi apportját kell kifizetni az új cégnek. A PDF-es képviselő továbbá a hulladékgazdálkodás során keletkezett változásokkal sem ért egyet.

Barnabás István