Jelentős stagnálás alakult ki a magyarországi ingatlanpiacon🔊

A tavalyi év végén elkezdődött országos folyamatok mára már Tolna vármegyében is érzékelhetők. Egyes ingatlantípusok iránt növekedett a kereslet, más ingatlanokat viszont kissé nehezebb eladni ebben az időszakban. A piaci kamatozású lakáshitelek kamatainak növekedésével, jelentősen visszaesett a hitelügyletek száma. Részben ez is magával hozta azt, hogy egy túlkínálat alakult ki a piacon. Sebestyén Szabolcs, Az Ingatlanközvetítő Tolna vármegyei csapatának vezetője rádiónknak elmondta, a tavalyi elemzések megvalósulni látszanak Tolnában is.

Sebestyén Szabolcs

Ez egy igen magas mennyiségnek számít – tette hozzá Sebestyén Szabolcs. Az ingatlanos szakember elmondta, ebben a piaci helyzetben igen nagy a jelentősége annak, hogy az ingatlanjukat eladók a lehető legreálisabb árat próbálják meg meghatározni. Sebestyén Szabolcs elmondta, ez az esetek túlnyomó részében nem sikerül, és bár segítik az eladókat minden lehetséges módon, sok esetben az irreális árképzés negatív következményekkel is járhat.

Sebestyén Szabolcs

Egyes elemzések szerint az árak stagnálása az idei évben még kitarthat, viszont több szakmai elemző szerint a magyarországi ingatlanpiac még visszatérhet az egy-két évvel ezelőtti kerékvágásba.