Komoly célok állnak az Atomerőmű új vezérigazgatója előtt 🔊

Két komoly cél áll az Atomerőmű új vezérigazgatója előtt – Horváth Péter János, az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatója rádiónknak úgy nyilatkozott arra a kérdésre, hogy milyen megbízással érkezett Paksra, hogy megbízás helyett inkább célokat fogalmazna meg.

Horváth Péter János

 

Az Energiaügyi Minisztérium január 15-én pénteken jelentette be, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal addigi elnöke, Horváth Péter János az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatójaként folytatja. Horváth Péter János 2020 óta töltötte be a Hivatal elnöki pozícióját, korábban a Mátrai Erőmű vezérigazgatója volt, 2013-tól 2015-ig pedig az MVM Zrt. vezérigazgatója, de dolgozott a Kőolajkutató Vállalatnál, a Mol Nyrt.-nél és Kazahsztánban is. Diplomáit Moszkvában és Budapesten szerezte. Rádiónknak adott interjújában elismeréssel szólt az atomerőműben dolgozó szakemberekről, és a városról, a támogatások kapcsán pedig hangsúlyozta, hogy az azzal kapcsolatos döntésekben is megteszi a tőle telhetőt.

Horváth Péter János

 

Arra a kérdésre, hogy tervez-e az Atomerőműben személyi cserét, Horváth Péter János azt válaszolta, hogy először az embereket kell megismernie, majd azután dönteni arról, hogy kit hol érdemes alkalmazni, de vallja, hogy nem elküldeni kell elsősorban valakit, hanem megtalálni a helyét a csapatban.