Ülést tartott a TEIT🔊

A Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás utolsó éves találkozóját a Paks-Kalocsa híd építési munkálatainak megtekintésével kezdte. A környező települések polgármestereinek a kivitelezést végző Duna Aszfalt Kft. képviselője tartott szakmai előadást a hídról, amelynek kivitelezése nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházásnak minősül és 2024-re tervezik az átadását. Gáncs István, a TEIT alelnöke, Tengelic polgármestere rádiónknak elmondta, hogy az építés megkezdése óta tervezik a terepszemlét.

Gáncs István

Gáncs István arról is beszélt, hogy ami a jövő évi költségvetést illeti, a TEIT egyelőre még várja, hogy megkapja-e azt a támogatást, amelyből a működését fenn tudja a szervezet tartani, de úgy véli, a Paks környéki települések társulása a Paks II. beruházás idején nélkülözhetetlen.

Gáncs István

A TEIT ülésén az MVM Paksi Atomerőmű is képviselte magát. Tóth Pál műszaki igazgató tartott előadást a polgármestereknek.

Tóth Pál

A Paks 1 műszaki igazgatója arról is beszélt rádiónknak, hogy együtt képzelik el a szakemberek a Paks 1 és a Paks 2 közös működtetését.

Tóth Pál