Napelemparkot adtak √°t PaksonūüĒä

√öj napelempark √©p√ľlt Paks mellett, amelyet a p√©nteki napon adtak √°t. A Greenergy c√©gcsoport Paks √©s Gyapa k√∂z√∂tt, 20 hekt√°ros ter√ľleten, 21 ezer fotovoltaikus modult √©s 44 invertert helyezett el, melyek 5500 h√°ztart√°s √°tlagos fogyaszt√°s√°t k√©pesek biztos√≠tani. Az √ľzem √°tad√°s√°n Dajbuk√°t L√°szl√≥ Levente, a Greenergy vez√©rigazgat√≥ja r√°di√≥nknak arr√≥l besz√©lt, hogy mi√©rt pont a paksi telephelyet v√°lasztott√°k.

Dajbukát László Levente

A Greenergy Zrt.-t 2007-ben alap√≠tott√°k egy amerikai tŇĎkealap seg√≠ts√©g√©vel, a c√©l erŇĎmŇĪvek √©p√≠t√©se volt, 2010-ben adt√°k √°t az elsŇĎ sz√©lerŇĎmŇĪv√ľket Sopron mellett, a k√∂vetkezŇĎ naperŇĎmŇĪ Kiskunf√©legyh√°z√°n k√©sz√ľl el 2023-ban.

Dajbukát László Levente

A paksi telephelyen megval√≥sult napelempark a Magyar Nemzeti Bank N√∂veked√©si k√∂tv√©nyprogramj√°nak keret√©ben bevont, 5,7 milli√°rd forintos tŇĎk√©bŇĎl val√≥sult meg. A vez√©rigazgat√≥ azt is elmondta, hogy a megval√≥s√≠t√°s ut√°n a napelempark √∂n√°ll√≥an “teszi a dolg√°t”, de a minim√°lis feladatokat helyi c√©gekkel, munkaerŇĎvel tervezik elv√©geztetni.

Dajbukát László Levente