TEIT Napot tartottak PaksonūüĒä

Pakson tartotta az imm√°r hagyom√°nny√° v√°lt TEIT napj√°t a T√°rsadalmi EllenŇĎrzŇĎ, Inform√°ci√≥s √©s Telep√ľl√©sfejleszt√©si T√°rsul√°s. A p√©nteki napon a Csengey D√©nes Kultur√°lis K√∂zpont melletti parkban kultur√°lis-, t√°j√©koztat√≥ √©s gyermekprogramokkal v√°rt√°k a lakoss√°got, illetve szervezetten kisbuszok sz√°ll√≠tottak gyermekeket √©s felnŇĎtteket a helysz√≠nre arr√≥l a 13 telep√ľl√©srŇĎl, amelyek a t√°rsul√°s tagjai. Dr. Filvig G√©za, a TEIT eln√∂ke r√°di√≥nknak a helysz√≠nen arr√≥l besz√©lt, hogy az atomerŇĎmŇĪ d√∂nt√©se annak idej√©n a t√°rsul√°s l√©trej√∂tt√©rŇĎl j√≥nak bizonyult.

Dr. Filvig Géza

A T√°rsadalmi EllenŇĎrzŇĎ, Inform√°ci√≥s √©s Telep√ľl√©sfejleszt√©si T√°rsul√°s 30 √©vvel ezelŇĎtt azzal a c√©llal alakult meg, hogy egyr√©szt ellenŇĎrz√©si tev√©kenys√©get v√©gezzen, m√°sr√©szt szorosan egy√ľttmŇĪk√∂dj√∂n az atomerŇĎmŇĪvel az inform√°ci√≥k cser√©j√©ben. Pek√°rik G√©za is r√©szt vett az TEIT napon, az MVM – Paksi AtomerŇĎmŇĪ Zrt. vez√©rigazgat√≥ja szint√©n a megalakul√°st id√©zte fel, illetve a j√∂vŇĎre is felh√≠vta a figyelmet.

Pekárik Géza

A TEIT-nek, mint az AtomerŇĎmŇĪ k√∂r√ľl l√©vŇĎ telep√ľl√©sek t√°rsul√°s√°nak tev√©kenys√©ge a Ki√©gett Kazett√°k √Ātmeneti T√°rol√≥j√°nak a meg√©p√≠t√©s√©nek figyelemmel k√≠s√©r√©s√©re √©s a Radioakt√≠v Hullad√©kokat KezelŇĎ K√∂zhaszn√ļ Nonprofit Kft. megalakul√°s√°val a hullad√©kkezel√©s ter√ľlet√©re is kiterjed. C√©lja nem az erŇĎmŇĪvel √©s a nukle√°ris iparral val√≥ szembehelyezked√©s, hanem az ŇĎszinte p√°rbesz√©d √©s egy√ľttmŇĪk√∂d√©s megteremt√©se √©s fenntart√°sa, a k√∂lcs√∂n√∂s bizalom tov√°bb√©p√≠t√©se, a biztons√°gos mŇĪk√∂d√©s felt√©teleinek a megteremt√©se – ezt hangs√ļlyozta a p√©nteki paksi TEIT napon Honti Gabriella is, a Radioakt√≠v Hullad√©kokat KezelŇĎ K√∂zhaszn√ļ Nonprofit Kft. kommunik√°ci√≥s oszt√°ly√°nak vezetŇĎje.

Honti Gabriella