🔊 Vasárnapi Sakk magazinunk tartalmából:

Tavalyhoz képest megnövekedett a tűzesetek száma Tolna megyében. A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és az országos kéményseprőipari szerv Tolna Megyei Ellátási Csoportja sajtótájékoztató keretében hívta fel a lakosság figyelmét a tűzesetek megelőzésének lehetőségeire és fontosságára. Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, nem lehet elégszer beszélni a megelőzés fontosságáról.

Dr. Balázs Gábor

 

Dr. Balázs Gábor hozzátette, hamarosan ismét kezdődik a fűtésszezon, ez pedig új tennivalókat hoz a lakosságnak. Érdemes a kémények állapotát ellenőrizni és ha szükséges, a kéményseprő szolgáltatás mindenkinek ingyenes áll rendelkezésére.

Dr. Balázs Gábor

 

A sajtótájékoztatón részt vett Bán Attila tűzoltó ezredes, az Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelője is, aki ismertette az idei évre vonatkozó tűzesetekkel kapcsolatos statisztikákat, valamint az elmúlt időszak tendenciáit mutatta be diagramok segítségével, amelyek főleg az otthon jellegű létesítményekben, valamint a kéménytüzek keletkezésével összefüggő tűzeseteket dolgozta fel.

Bán Attila

 

A kéményseprésekről, valamint a tűzesetek megelőzéséről további részletes információt és tájékoztatást a Katasztrófavédelem weboldalán olvashatnak az érintettek.