🔊 Vasárnapi Sakk magazinunk tartalmából:

XXI. alkalommal rendezték meg idén a Tolna Megyei Polgárőrök családi napját, melynek ezúttal Nagydorog nagyközség adott otthont.  Az eseményen képviseltették magukat a városi rendőrkapitányok, a Tolna megyei polgárőr szövetség elnöke, Széles János, és a Tolna megyében működő helyi polgárőr egyesületek vezetői, tagjai. Ott járt Pálfi Katalin kolléganőnk is a családi napon, az ő interjúit hallhatják a következő percekben.  A rendezvény díszvendége volt dr. Bilisics Péter, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Dr. Bilisics Péter

 

A rendezvényen díjakat adtak át a kiemelkedő tevékenységet nyújtó polgárőröknek és rendőröknek. Tolna megye közbiztonsága érdekében tett kiemelkedő munkája elismeréseként jutalmat és díszoklevelet vehetett át Frank József, a Sióagárdi Polgárőr Egyesület elnöke. A rendőrség és a polgárőrség közötti kapcsolat erősítését támogató tevékenysége elismeréseként szintén jutalmat vehetett át Bótáné Kiss Gabriella rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr Főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának kiemelt főelőadója. Polgárőr érdemkereszt arany fokozata elismerésben részesült a házigazda Nagydorog polgármestere, Borbélyné Töttösi Ágnes.

Borbélyné Töttösi Ágnes

 

A jelenleg két tucatnyi tagot számláló Paksi Polgárőr Egyesület teljes létszámmal képviseltette magát a családi napon, mondta el rádiónknak Bodóné Rausch Mária Magdolna elnök.

Bodóné Rausch Mária Magdolna

 

A jó hangulatú egész napos rendezvényen, a résztvevők számos kulturális-, sport- és szabadidős program közül választhattak, úgy mint a helyi és környékbeli tánccsoportok műsora, de fellépet Ihos József humorista, Szávolovics Gabriella énekes és az Irigy Hónaljmirigy. Volt légpuskalövő, sörívó, férfi lábszépség és erősember verseny is.