🔊 Vasárnapi Sakk magazinunk tartalmából:

Megújulnak az óvodák Dunaszentgyörgyön. Kirnyákné Balogh Mária a település polgármestere rádiónknak elmondta, mindkét intézmény a Magyar Falu Program keretében elnyert sikeres pályázatoknak köszönhetően kerül felújításra. Az Óvoda utcai I. számú intézmény felújítása befejeződött, a Várdomb utcai II. számú óvodában még folynak a munkálatok.

Kirnyákné Balogh Mária

 

A II. számú óvoda teljeskörű kivitelezési munkálatai várhatóan nem fejeződnek be óvodakezdésre. Dunaszentgyörgyön közel száz kisgyermek kezdheti meg az évet szeptembertől. A már elkészült óvodában a férőhelyek száma korlátozott, ezért a polgármester a szülők türelmét kéri a beruházás átadásáig.

Kirnyákné Balogh Mária

 

De a családbarát fejlesztéseknek itt még nincs vége. Új elemekkel bővült Dunaszentgyörgyön a Dózsa György úti játszótér. A Magyar Falu Programban elnyert, közel 5 millió forintos összegből valósult meg a beruházás. A játszótér új eszközeit, valamint a segítő kezeket sorolta fel Kirnyákné Balogh Mária, aki maga is hozzájárult a családok kikapcsolódására szánt hely felújításában.

Kirnyákné Balogh Mária

 

A településvezető szerint a gyermekbarát fejlesztések elősegíti a lakosság összefogását, a felújítások által pedig jobban megismerik egymást a lakók.

Kirnyákné Balogh Mária