🔊 Vasárnapi Sakk magazinunk tartalmából:

„Autistabarát-kórház” kialakításán dolgozik a részben szekszárdi kötődésű Autifi csoport és a Tolna Megyei Balassa János Kórház. Az úttörő jellegű együttműködés célja, elősegíteni a kórház és az autizmussal élők közötti, az eddiginél sokkal hatékonyabb kapcsolat megteremtését. Pappné Kozma Krisztina, ápolási igazgató rádiónknak elmondta: az intézmény elkötelezett abban, hogy megfelelő válaszokat találjon az autisták egészségügyi ellátásában felmerülő kérdésekre és feltérképezze ennek lehetőségeit.

Pappné Kozma Krisztina

 

A kórház további célja, más Tolna megyei szervezetekkel is felvenni a kapcsolatot a későbbiekben.

Pappné Kozma Krisztina

 

Az Autifi egy autistákból és nem autistákból álló szemléletformáló csoport. Alapelvük, hogy az autizmusról csakis az autistákat bevonva lehetséges valódi párbeszédet folytatni. A szekszárdi kórházzal való együttműködésük során, a program szerves részét képezi azon törekvésük, hogy minél több forrásból származó, hiteles információt adjanak át, ezzel elősegítve az autista személyek akadálymentes egészségügyi ellátástát – tudtam meg Egle Botondtól, az Autifi alapító tagjától.

Egle Botond

 

Nemcsak a szakirodalomra vagy saját tapasztalataikra támaszkodnak a csoport tagjai, hanem az eddigi tevékenységük során megismert, az ország más területein is jellemző kérdéseket, felvetéseket is becsatornázzák a folyamatba, ezzel is segítve a sikeres projektmunkát.

Egle Botond