Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a pécsi fényfesztiválra 🔊

Százezer látogatója volt a pécsi Zsolnay Fényfesztiválnak – tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. az MTI-t. A hatodik alkalommal megrendezett, több száz programot magába foglaló négynapos eseményen több ezer négyzetméternyi vetített épülethomlokzat ejtette ámulatba a látogatókat. A fesztivál egyik szenzációja a Fény Útja elnevezésű rendezvény 20 állomása volt, ahol fényfestések, fényinstallációk várták a vendégeket. Kollégánk, Somodi-Solymos Eszter a helyszínen bizonyosodott meg arról, hogy régiónk meghatározó városában, valóban nagy sikerrel futottak a programok.

Somodi-Solymos Eszter

 

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a Fény Útja Extra helyszíneire, amelyekre több mint 3 ezren váltottak karszalagot. Sorok kígyóztak a Civil közösségek Házában megelevenedő fénylény előtt, az érdeklődők a Pécsi Galériában holografikus fényobjektumokat láthattak, míg a Jakováli Hasszán Dzsámiban meditatív hangulatban, a szőnyegeken fekve élvezhették a hangtálak és gongok rezgéseiből álló hangkompozíciót kísérő fényfestést.

Somodi-Solymos Eszter

 

A Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőversenyt végül egy spanyol csapat nyerte meg, amelynek döntősei a pécsi székesegyház homlokzatát “keltették életre” háromdimenziós fényfestéssel.