🔊 Vasárnapi Sakk magazinunk tartalmából:

Július közepén Pitti Katalin szabadtéri ingyenes koncertet ad Pakson a Szent István téren. A témában sajtótájékoztatót tartottak a héten az Erzsébet Nagy Szállodában. Bunkóczi András főszervező elmondta, négy évvel ezelőtt a komolyzene népszerűsítése céljából jött létre ez a koncertsorozat. Az elmúlt években Miklósa Erikát és Rosta Andreát láthatta a paksi közönség, idén pedig Pitti Katalin Liszt Ferenc díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész, valamint Berkes János operaénekes ad koncertet, akik az operairodalom legszebb gyöngyszemeiből válogatnak.

Bunkóczi András

 

A sajtótájékoztatón Szántó Zoltán alpolgármester elmondta, a rendezvényt Paks Város Önkormányzata is támogatja. A komolyzenei est egy űrt tölt be a városi rendezvények sorában, mely évről évre egyre népszerűbb.

Szántó Zoltán

 

A július 16-ai opera gála programja a Szent István téren 19 órakor kezdődik. A Városi Múzeum munkatársai várják az érdeklődőket egy időutazásra a divat világába. A részletekről Pálfi Katalin kérdezte dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna igazgatót.

Dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna

 

A komolyzenei koncert előtti programban a Pro Artis Alapfokú művészeti iskola harmonikásai is bemutatkoznak utcazenészként. 20 órától a frissen diplomázott tehetséges paksi fiatal operaénekes, Illyas Noémi lép fel a nagyszinpadon, majd 21 órától a est fénypontjaként, Pitti Katalin primadonna ad felejthetetlen élményű koncertet a komolyzene szerelmeseinek.