Bővült a Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli intézményrendszere Dunaföldváron 🔊

A Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli intézményrendszere bővült, Dunaföldvár Önkormányzatától a Napsugár Idősek Otthona fenntartását átvette a következő 10 évre. A témában sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen, melyen Jónás Gergely, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió regionális ügyvezetője elmondta, a szociális ellátásban résztvevők számára a régióban teljes lefedettséget szeretnének biztosítani, így a hajléktalan ellátás, idős ellátás, pszichiátriai és fogyatékos ellátás területén is.

Jónás Gergely

 

Dunaföldváron a Máltai Szeretetszolgálat és az Önkormányzat között több évtizedes kimagasló partnerségi kapcsolat van a szolgáltatások megszervezésében és összehangolásában, mondta Lipták Tamás a Máltai társintézmények vezetője, aki 2006 óta dolgozik az intézmény kötelékében.

Lipták Tamás

 

A 92 férőhelyes intézménynek 90 lakója van jelenleg, mondta el rádiónknak Fábián-Papp Szilvia, aki 7 hónapja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Napsugár Idősek Otthona intézményvezetője. Legutóbbi nagyobb fejlesztés a kert megújulása volt, hangsúlyozta.

Fábián-Papp Szilvia