ūüĒä Vas√°rnapi Sakk magazinunk tartalm√°b√≥l:

Fontos volt ez a h√©t Simontornya √©let√©ben. √Čppenhogy lezajlottak a telep√ľl√©sen egy h√©ttel ezelŇĎtt a simontornyai v√°rnapok, m√°ris megkezdŇĎdtek az elŇĎk√©sz√ľletek a v√°ros napi rendezv√©nyekre. Tolna megye jelenleg 9. legn√©pesebb telep√ľl√©s√©nek t√∂rt√©nete hossz√ļ √©vsz√°zadokra ny√ļlik vissza, j√≥l tudjuk ezt a Simontornyai V√°r miatt is, amelynek √ļgynevezett “lak√≥torny√°t” 1270 k√∂r√ľl √©p√≠ttette meg a D√∂r√∂cske nemzets√©gbŇĎl sz√°rmaz√≥ Simon alorsz√°gb√≠r√≥. Az annak idej√©n kir√°lyi enged√©llyel √©p√ľlt mag√°nv√°r k√∂rny√©k√©n alakult ki a mai telep√ľl√©s, majd a 20. sz√°zad telep√ľl√©sszervez√©si szab√°lyai szerint 1995-ben kapott v√°rosi rangot. A v√°ross√° nyilv√°n√≠t√°s napja j√ļlius 1-je volt, amelyet v√°ros napi rendezv√©nnyel √ľnnepel a telep√ľl√©s – mondta el r√°di√≥nknak Torma J√≥zsef, Simontornya polg√°rmestere.

Torma József

 

A kit√ľntet√©seket tegnap √ľnnepi test√ľleti √ľl√©s keretein bel√ľl adt√°k √°t Simontorny√°n, de elŇĎtte egy eml√©kt√°bla is felavat√°sra ker√ľlt – errŇĎl is besz√©lt r√°di√≥nknak Torma J√≥zsef, Simontornya polg√°rmestere.

Torma József

 

A k√©t napos V√°ros napja rendezv√©nyen p√©nteken Opitz Barbi √©s Moln√°r Ferenc Caramel l√©pett fel, tegnap este pedig az Alma egy√ľttes, majd Bikini koncert volt az est f√©nypontja Simontorny√°n.