Új kupakgyűjtőt helyeztek ki Pakson🔊

Szívbe zárt segítség. Ezt az elnevezést kapta a Paksi Ifjúságért Egyesület legújabb kezdeményezése. Az Egyesület jóvoltából ezentúl egy szív alakú kupakgyűjtő edényzet is színesíti a Táncsics Mihály utca mögötti Viza játszóteret, melyet sajtótájékoztató keretében adtak át szerdán délelőtt. Weisz Réka, a Paksi Ifjúságért Egyesület elnöke elmondta, mindenképp egy játszótér közelében szerették volna elhelyezni a kupakgyűjtőt annak érdekében, hogy a gyermekek környezettudatosságra való nevelését ezzel is elősegítsék.

Weisz Réka

A kupakgyűjtőbe bárki bedobhatja a már nem használt üres palackok műanyag kupakját. Weisz Réka hozzátette, a kezdeményezés során fontos szempont volt, hogy egy forgalmas, könnyen megközelíthető helyen telepítsék a kupakgyűjtőt.

Weisz Réka

A kupakgyűjtő átadójának sajtótájékoztatóján részt vett Ulbert Sándor, a körzet önkormányzati képviselője is. A képviselő elmondta, nagy örömmel töltötte el a Paksi Ifjúságért Egyesület és az önkormányzat együttműködése a projektben, és tovább szeretnék bővíteni a kupakgyűjtők számát a városban.

Ulbert Sándor