Hangszert a kézbe kiállítás Pakson🔊

Első alkalommal érkezett Paksra a „Hangszert a kézbe” kiállítás. A Hangszeresek Országos Szövetsége a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának támogatásával 2017-ben indította útjára a mintegy száznegyven hangszert és hangtechnikai eszközt felvonultató ingyenes kiállítását. A szervezők megkeresését örömmel fogadta az önkormányzat – mondta el az esemény megnyitóján Szabó Péter, Paks polgármestere.

Szabó Péter

A „Hangszert a kézbe” célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának a lehetőségét, és minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a zenetanulásra. Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, az országos rendezvénysorozat 56. állomásának megnyitóján, minél több hangszer kipróbálására buzdította az ifjú közönséget.

Andrásik Remo

A május 24-től keddtől, 28-ig szombatig tartó rendezvény ideje alatt, a Csengey Dénes Kulturális Központban délelőttönként tematikusan jelen vannak a rendhagyó énekórák, délutánonként pedig különböző stílusú előadásokon, illetve hangszersimogatón vehetnek részt az érdeklődők – mondta el rádiónknak Ruff Ferenc, Paks külkapcsolati és rendezvényszervezési referense, az esemény koordinátora és szervezője.

Ruff Ferenc